sreda, 23. januar 2008

Martin Balluch o pravicah živali

Radost obrata se vrača!!!!

15.2. 2008 ob 18h, dvorana Gustaf, Pekarna-magdalenske mreže:

predavanje dr. Martina Ballucha

Animal Rights - a new social movement. The biggest challenge in the 21st century


Dr. Martin Balluch, dolgoletna avtoriteta na področju aktivizma za pravice živali, dr. filozofije in matematike, bo predstavil novo družbeno gibanje, ki je marsikomu trn v peti, hkrati pa postaja največji izziv 21. stoletja - gibanje za pravice živali.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Po predavanju bo sledila projekcija filma z naslovom "Jill's film" (2005) o angleški aktivistki Jill Phipps, ki je bila leta 1995 ubita med protestom proti transportu živih živali.

Po projekciji sledi še kratka predstavitev knjižice Vodnik po veganskih nakupih (2008) avtorice Teje Pribac Brooks.

Vabljen, vabljena!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

http://petakillsanimals.com/

Anonimni pravi ...

O tej strani je dovolj zgovorna samopredstavitev:
"PETA Kills Animals" is a project of the Center for Consumer Freedom (CCF), a nonprofit organization dedicated to protecting the full range of choices that American consumers currently enjoy. In addition to malicious animal-rights activists, we stand up to the "food police," environmental scaremongers, neo-prohibitionists, meddling bureaucrats, and other self-anointed saints who claim to "know what's best" for you.

Spletno stran je postavil Center for consumer freedom http://www.consumerfreedom.com, ki ga financirajo, kot samo pravijo: The Center for Consumer Freedom is supported by restaurants, food companies and more than 1,000 concerned individuals. From farm to fork, our friends and supporters include businesses, employees and consumers

Skratka se eni, ki v imenu (filozofsko in politolosko neartikulirane) svobode zagovarjajo svoje pocetje in sicer po nacelu "anything goes". Svoboda je zanje poceti to, kar se jim zdi prav, ne glede na ostale. Neoliberalna ideologija.
Spletno stran placujejo prehranjevalna industrija. Dovolj zgovorno, stara finta. Ne biti naiven.

Anonimni pravi ...

še dobro, da nisi kar sam demantiral trditve, da peta ubije 97% živali za katere zaščito dobiva milijonsko denarno podporo ;-)