torek, 4. marec 2008

PEKINO - Steal this film 2

Priporočamo in vabimo:

Sreda / 5. marec / 18.30 / PEKINO – STEAL THIS FILM 2 / visual resistance cinema
Dvorana Gustaf, prost vstop; začetek projekcij ob 19h!

Film»Steal This Film 2«
Gosta večeraLuka Frelih in Alenka Pirman (CC)

STEAL THIS FILM 2 (UKRADI TA FILM 2 ) – v angleščini, SLO podnapisi
»Steal This Film« je serija filmov, ki dokumentira gibanje proti intelektualni lastnini in t.i. internet piratstvo. Prvi del posnet na Švedskem in prvič predvajan avgusta 2006 samo preko BitTorrent peer-to-peer protokola, si je ogledalo 5 milijonov ljudi. Drugi del raziskuje tehnološke in kulturne vidike copyright spopadov ter vpliv interneta na kopiranje. V uvod kratek film: ANTI ANTI-PIRACY FILMS.

Luka Frelih je računalniški programer s posebno naklonjenostjo prostemu programju, snovalec spletnih strani in medijski umetnik. Od 1994 sooblikuje številne umetniške projekte v sodelovanju z umetniki, kot so Marko Peljhan, Vuk Ćosić, Emil Hrvatin, Cornelia Solfrank in drugi. Je ustanovni član Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila (1994).

Alenka Pirman je umetnica, ki se je po desetletnem pohodu skozi institucije (ZDSLU, Mreža za Metelkovo, ŠKUC, SCCA-Ljubljana, ICAN …) osredotočila na utelešanje konceptov. Pri tem se pogosto poslužuje jezika (gl. Arcticae horulae ali Razvezani jezik). Od leta 2004 je soustanoviteljica Društva za domače raziskave. Več o tem: http://www.ddr.si/

Preveri tudi:

Ni komentarjev: